SELAMAT DATANG KE HALAMAN BLOG RASMI PPSK [PPM-006-03-22032013]

Tuesday, 22 July 2014

SAHABAT-SAHABAT KAMI ADALAH ASLI!


Alhamdulillah, Facebook Fan Page kami di https://www.facebook.com/PPSK2014?ref=hl telah mencecah 100,000 Like dan sehingga artikel ini ditulis jumlah ini telah meningkat kepada 100,412 (5:00pm 22/7/14).  Jumlah ini adalah Like Organik di mana ianya mewakili fan kami yang kami anggap sebagai "SAHABAT PPSK". Mereka semua adalah individu asli dan kami tidak pernah menggunakan sebarang perisian atau aplikasi untuk meningkatkan jumlah Like page kami.

Tidak kami nafikan terdapat usaha untuk "menjual Like" dan mereka pernah menghubungi kami untuk mempromosikan Like tetapi kami adalah sebuah pertubuhan yang bermaruah perkara sebegini kami anggap sebagai menghina integriti pertubuhan kami.


Pengasas KPSK, iaitu saudara Mohammad Iddham telah memulakan penubuhan KPSK pada penghujung tahun 2012. Beliau dengan gigih mencari maklumat dan mengumpulkan sejumlah admin untuk memperkembangkan KPSK. Setelah penjenamaan semula kepada PPSK pada 1 Januari 2014, beliau telah berundur atas sebab peribadi. 

Pernah page kami tidak mencatat sebarang pertambahan likes selama sebulan. Justeru kami pertingkatkan perkongsian maklumat dengan mengutamakan pembaca di Kelantan dengan berkongsi apa sahaja maklumat tentang Kelantan.

Selain usaha secara online, kami juga menjalankan aktiviti offline dengan melawat tapak-tapak bersejarah sekitar Kelantan. Aktiviti sebegini sememangnya mendapat perhatian dari anak Kelantan dan pertambahan like juga meningkat.

Ringkasnya, kami tidak pernah menggunakan sebarang khidmat seperti print screen kami berusaha dengan keras untuk berada di tahap sekarang. Bukan senang untuk sebuah Pertubuhan Sejarah mempunyai pengikut seramai ini, dan seperti saudara-saudara maklum, sejarah bukan satu subjek yang digemari ramai. Justeru kami mempelbagaikan cara posting dan menggunakan setiap tools yang ada bagi meningkatkan minat dan kecintaan terhadap sejarah negeri... 

Kepada sahabat-sahabat sekalian, kami mengucapakan ribuan terima kasih kerana sudi bersama-sama kami untuk melihat Sejarah Negeri kita dimartabatkan sebagaimana sejarah-sejarah negeri lain. Semoga usaha kita diberkati Allah s.w.t.

Sekian, Terima kasih.
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...